Facebook Oldalunk

Friss topikok

  • Don Eszkóbár: lassan fejlődik... nagyon lassan (2012.08.19. 15:10) Borkert 2.

XV. Egerszóláti Olaszrizling Fesztivál

2012.09.06. 08:53 :: Don Eszkóbár

2.jpg

A szüret elkezdődött. Egerszóláton tuti, mivel 1-jén megtartották a XV. Egerszóláti Olaszrizling Fesztivált. Ellátogattunk, mint ahogy már évek óta tesszük, hogy megízlelhessük a rizlingeket és tapasztalhassunk családias légkört. Vegyesek a tapasztalataink, legalábbis az előző évekhez viszonyítva.

5.jpgDélután 13 óra körül érkeztünk ki Egerszólátra, rekkenő hőségbe. Már úgy fogadtak bennünket, mint a régi ismerősöket. Nyilván a korábbi évek benyomásai mélyek lehettek bennük is... Első meglepetésünket aztán rögtön meg is kaptuk: a fesztivál mérete kisebb lett. Fizikailag mindenképpen. Boros pultok egyáltalán nem voltak, csak egy nagyobb sátor, ahol a különböző palackokat szolgálták fel. Fél kettő körül már egyes ételek is elfogytak, ráadásul az egységnyi területre jutó politikusok száma szignifikánsan magas volt.

1.jpgNo de térjünk a lényegre: négy rizlinget sikerült megkóstolni – ennyi volt. Juhász testvérek, Gál Lajos, Rabóczki valamint a fesztivál bora, egy több termelő borainak cuvee válogatása. Ami meglepően friss és finom volt. Miközben a háttérben népzene szólt, díjátadás és lovagavatás zajlott (szegény Gazda Albert borbloggert izzasztották holmi kádárkodással) addig mi a legszélső padon ülve kóstoltunk és fogyasztottunk. A legkellemesebb meglepetés viszont akkor történt, amikor épp a legnagyobb kártyacsata (zsír) közepén a szóláti polgármester egy palack Juhász rose-val ajándékozott meg bennünket!

4.jpgA fesztivál résztvevői támogatójegyeket is vásárolhattak. A támogatásért cserébe egy alaposan megtöltött felespohár törkölypálinkát is jelentett. Ezt is kihasználtuk, közölünk volt aki kétszer is, de mivel több sofőr is ült közöttünk olyan is akadt aki még többet támogatott... Aztán a záró bikavér után indultunk haza, mert este várt minket a Bolyki borkatlan.

3.jpgA fesztiválról összességben: alapos költségvetési vágás lehetett a háttérben, ezzel szemben még mindig meg tudták tartani azt a bájos, vonzó családias jelleget, amiért megszerettük. Sokat fog elárulni a jövő évi rendezvény.

Szólj hozzá!

Címkék: eger bor gál lajos juhász egerszólát rabóczki szóláti olaszrizling egerszóláti olaszrizling fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://egriborok.blog.hu/api/trackback/id/tr924758297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása