Facebook Oldalunk

Friss topikok

  • Don Eszkóbár: lassan fejlődik... nagyon lassan (2012.08.19. 15:10) Borkert 2.

A X. Egri Borfesztiválról

2012.08.20. 11:03 :: Don Eszkóbár

gacsal.jpgCsak sikerült kijutni a X. Egri Borfesztiválra, a harmadik napra. A fesztivál régebbi neve Bormustra volt, de ez már elmúlt. Mint ahogy több más is, ami a Bormustrákra jellemző volt. De ne siessünk ennyire előre.

A Borfesztivál igazán jó alkalom az egri borvidék borainak megismerésére. Az előzetes tervek szerint sokkal kevesebb borászat települhetett ki a Dobó térre, mert nem olyan régen történt egy baleset, ami után a tűzoltóság (katasztrófavédelem) nem engedte egy szám fölé nőni a megjelenni kívánó borászatokat. Így a korábbi sokadalom helyett most hivatalosan „csak” 15 borászat jelent meg. Azért írok csak-ot, mert ennél azért több jó és minőségi borászat található errefelé.

knim.jpgNézzük kik voltak jelen? És kik nem?

Bolyki, Kovács Nimród, Tóth Ferenc, Korona Borház, Sándor, Dula, Simon, Simkó Kőporos, Daróczi Nagy, Gacsal, Egri Pincemester, Gál Tibor, Vitavin, Besenyei Borház, Rézangyal. A keretből így tehát olyan nevek hiányoztak, mint a St. Andrea, a Juhász Testvérek vagy éppen Pók Tamás… De lépjünk túl a szomorkodáson.

bormustra1.jpgA terv az volt, hogy a sok programlátogató között találok egy-két ismerőst, akivel lehet kóstolgatni és nézelődni. Na ez nem sikerült, ugyanis az utóbbi évek legalacsonyabb látogatószámával találkozhatott a kilátogató. És ezt borászatok jelenlévő munkatársai is megerősítették. Vagy azért mert a reklámozás, marketing hiányzott, vagy mindenki elutazott más tájakra, vagy egyszerűen a harmadik napra elfáradtak az egriek és az ide látogató turisták, nem tudni. Pedig néptánctalálkozó is zajlott giga gálával a Lyceumban…  Szóval kevesen voltak és ez csak a későre változott meg, de még akkor sem jelentősen. korábban – határozottan emlékszek – egy gombostűt nem lehetett leejteni a téren , annyian voltak, vasárnap este viszont éppenséggel nyugodtan ejthettem volna a gombostűket.

De a lényeg, a kóstolt borok a következők voltak, némi ívvel és hullámvölggyel:

Kovács Nimród Egri Csillag 2011

Kovács Nimród Rose 2011

Gacsal Cab. Franc 2009

Daróczi Nagy Cab. Franc 2009

Kovács Nimród Pinot Noir 2008

Besenyei Egri Bikavér 2002

Besenyei Egri Bikavér 2009

dj1.jpgMár régóta terveztem egy cabernet franc sorozat kipróbálását, bele is kezdtem, csak hát elkapott egy régi munkatárs és megtört a sor. Azért erős vége lett a sornak, főleg  miután egy palack bikavérrel a kezemben átballagtam a Kepes Központ elé, ahol dj-k kevertek és zenéltek, a háttérben a Központ falát pedig folyamatosan változó vetítés „festette” meg. Na az látványos volt. És itt voltak ismerősök, akikkel tényleg lehetett jót lazulni és hip-hopp elfogyasztani azt a palack bort.

Megint beigazolódott: magadnak csinálj programot, saját magad által összerakott bor sorral!

fest3.jpg

fest1.jpg

fest2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: borfesztivál bor bormustra besenyei egri bor kovács nimród gacsal daróczi nagy kepes művészeti központ

A bejegyzés trackback címe:

https://egriborok.blog.hu/api/trackback/id/tr954721261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása