Facebook Oldalunk

Friss topikok

  • Don Eszkóbár: lassan fejlődik... nagyon lassan (2012.08.19. 15:10) Borkert 2.

VinCE Balaton - beszámoló egri borral is

2012.08.22. 09:55 :: Don Eszkóbár

vince2.jpg

A VinCE a Decanter Magazin szellemi örökségét viszi tovább: Közép-Európa boraival foglalkozik elsősorban, magas színvonalon. Persze van, akinek ez már a sznobsággal egyenlő, ebbe most nem megyünk bele, de azt nem lehet elvitatni, hogy hiánypótló a magazin. Ráadásul borfesztivált is rendeznek. A hosszú hétvégén Keszthelyen megrendezett esemény hagyott bennünk nyomokat: más jellegű volt, mint mondjuk a legutóbbi Egri Borfesztivál, az biztos.

Mesterkurzusok

Maga a rendezvény a Festetics kastély udvarában és termeiben zajlott prémium kategóriás borokkal, pezsgőkkel, nem egyszer prémium kategóriás fogadásokkal és kóstolókkal. Nem is beszélve a mesterkurzusokról: borkóstolással egybekötött sommelier "tanfolyamok" is zajlottak! Ezek mindenki által látogathatók voltak természetesen. Ez tehát legalább egy megfontolandó jövőbeni lehetőség, amit Egerben is meg lehetne honosítani.

Felső tízezer

A pénzesebb vásárlók, fogyasztók külön előadásokon és fogadásokon vehettek részt. ez persze egyrészt különválasztaná a fogyasztók széles táborát, de értjük, hogy egyfajta minőségi szintemelkedést jelenthetne. Ezen is elgondolkodhatnak az egri szervezők.

vince1.jpg

Környezet

Keszthelynek megadatott, hogy elképesztően szép helyen lehessen boros fesztivált rendeznie. Egy gyönyörű kastély, hatalmas kerttel és udvarral, ligetekkel és árnyékokkal, ahol jó koncertek szóltak... Igazán pont kerülhetne már a mi Dobó terünk felújítására, bár szerintünk az, hogy a Bikavér Fesztivál kikerült az Érsekkertbe, bizony jó. Szép gesztus volt a szervezőktől, hogy a kastély udvarán és a kastélykertben kanyargó utak egyikét Gál Tiborról nevezték el.

És végül a borok

Sajnálom, hogy Egerből hivatalosan csak az Egri Korona Borház képviseltette magát, legalábbis kitelepülés szintjén. Rajtuk kívül csak egy Gróf Buttler Cuvee-vel találkoztunk, meg hát rengeteg más, sőt külföldi borral. Nyilván balatoni borfesztivál, a főszereplők a Balaton környéki borok lehettek, de egy ilyen alkalom nagy lehetőség - gondoljunk csak bele azokba a fentebb említett kurzusokba! De mikkel találkoztunk:

Gróf Buttler Cuvee 2007 (v)

Szeremley Badacsonyi kéknyelű  2004

G. Depardieu Cotely de Layon 2006

G. Depardieu Vieilles Vignes 2006

Iniesta Corazon Loco 2011 (f)

Itt jegyezném meg, hogy lehet valaki a világ legjobb középpályása egy Bolyki sauvignon blancja simán megbőrözi Iniesta s. blanc borát :)

Szólj hozzá!

Címkék: eger borfesztivál bor iniesta vince egri bor bolyki egri korona borház

A bejegyzés trackback címe:

https://egriborok.blog.hu/api/trackback/id/tr534725357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása